Szenegáli papagáj(Piocephalus senegalus)

 

 

A Szenegáli papagáj Afrikában honos. Szavannák és a nyílt erdők lakója. Párban vagy kisebb csapatokban él, így keresi táplálékát ami magvakból és gyümölcsökből áll. Testhossza 23 cm, alapszine zőld. Három alfaját különböztetünk meg. A tőrzsalak mellénye citromsárga (Poicephalus senegalus), a keleti szenegáli papagáj mellénye narancs színű (Poicephalus senegalus mesotypus), és a piroshasú szenegáli papagáj aminek a mellénye már mélyvörös színű (Poicephalus senegalus versteri). Magas fák üregeiben költ, fészekalja 3-4 tojásból áll amit 25-28 napig kotlik. A fiókák 9-11 hét után repülnek ki de ekkor még nem teljesen onállóak.


Ők is a kerti röpdében kaptak helyet, ahol probálok számukra barátságos környezetet teremteni. Rágás igényük nagy ezért különböző vastagságú ülőrudak mellett göcsörtös szőlő tőkék is helyet kaptak amivel nagyszerűen elszórakoznak. Játék mellett tökéletes csőr- és körömkoptatónak is.

Nagy papagájok számára kifejlesztett magkeverékkel etetem őket, ami mellől nem hiányozhatnak a zöldek, gyümölcsök és csíráztatott magvak sem. Ezek mellett kapják ők is az ásványi anyagokat, vitaminokat. Táplálásnál figyeljünk oda, mert hajlamosak az elhízásra.

...

Képek:


Eladó madarakról kérem érdeklődjön telefonon, vagy e-mailben.